Anna Rönnblom

VEM ÄR AFFÄRSkvinnan Anna?

Jag är civilingenjör och affärskonsult. Efter att ha haft olika chefsposter på ABB både utomlands och i Sverige, driver jag sedan tre år tillbaka ett eget företag där jag hjälper större företag med effektivisering inom sälj och leverans, men också med att ta fram och verkställa strategiska initiativ. Jag hjälper även start-ups och mindre företag, men då mer i form av rådgivare, coach eller projektledare. Mina främsta kompetenser ligger inom ledarskap, produktutveckling, produktion, inköp, tillverkning samt värdebaserad försäljning.

HUR KAN JUST DU HJÄLPA SPÄNNANDE FÖRETAG?

Jag är analytisk och kan snabbt forma en helhetsbild av utmaningen man står inför. Jag har jobbat länge med effektiviseringar, både i fabriker och på kontor. Min styrka är att kunna se andra perspektiv på olika ämnen och frågeställningar.

VAD I LIVET GÖR DIG RIKTIGT LYCKLIG?

Jag blir lycklig av att vara med min familj, speciellt då att åka skidor, segla med bra vind eller resa och se nya saker tillsammans. Jag blir också lycklig av att känna att jag gör skillnad, att känna vinden i håret, lyssna på en bra låt eller bra ha ett härligt samtal med en inspirerande person.

VAD UPPSKATTAR MÄNNISKOR som du jobbat med mest hos dig?

Människor som jobbar med mig brukar uppskatta att jag är rak, tydlig och duktig på att hitta nya infallsvinklar och lösningar. Jag försöker leverera bra resultat med kvalitet i allt jag gör och jag ger mig inte förrän jag uppnått det. Jag brukar upplevas som pålitlig och ärlig.