BJörn larsson

VEM ÄR AFFÄRSMANNEN Björn?

Jag hjälper företagare med investment readiness inför anskaffning av sådd- eller tillväxtkapital bl a som medgrundare och styrelseordförande i Västerås Tech Invest AB, medgrundare till Westras, Västerås startup community och styrelseledamot i NEBU AB. Jag driver Beels Consulting och var tidgare medgrundare och VD för Zoomability AB och VD för inkubatorn Create. Jag har arbetat i och med unga och innovativa företag i större delen av mitt liv, alltid med fokus på affärsutveckling och försäljning.

HUR KAN JUST DU HJÄLPA SPÄNNANDE FÖRETAG?

Under min resa som medgrundare och VD för Zoomability AB utsatte jag mig för alla de situationer som jag tidigare ”bara” givit råd till andra om. T ex i rollen som VD för Create. Att leda en startup från prototyputveckling, via marknadsintroduktion till kommersialisering i Sverige, Europa och USA med allt vad det innebar i form av supply chain, CE-märkning, produktion, kvalitetsarbete, organisationsuppbyggnad, marknadsföring och försäljning var oerhört lärorikt. Jag ledde samtidigt bolagets fem investeringsrundor och startade dotterbolaget i USA och jag tror därför att jag kan sätta mig in i de utmaningar som grundare av innovativa startups ställs inför.

VAD I LIVET GÖR DIG RIKTIGT LYCKLIG?

Att hjälpa andra, se dem utvecklas och få uppskattning tillbaka, gör mig glad. Det gäller oavsett om det handlar om mina barn, hustru och vänner eller inom de projekt jag engagerar mig i under arbetstid. Lycka är också att få springa i skogen, samtala med familjen efter middagen, ligga i hängmattan under äppelträden, njuta av sill och potatis i goda vänners lag, sjunga i kör, spela piano, paddla kajak, spela innebandy och padel!


VAD UPPSKATTAR MÄNNISKOR som du jobbat med mest hos dig?

Jag tror många uppskattar mitt engagemang och min förmåga att samla människor kring en idé eller verksamhet för att få saker och ting gjort. Jag har fått "större öron och mindre mun" med åren och det tror jag åtminstone mina tidigare kollegor skulle ha uppskattat :-) Jag är ärlig, snabb och målmedveten. Jag delar gärna med mig av de erfarenheter jag har, såväl bra som dåliga och låter andra utifrån sina förutsättningar göra sina val och ta ansvar för sina handlingar.