CHrister Gerdtman

VEM ÄR AFFÄRSMANNEN CHRISTER?

Arbetar som utvecklingschef på Motion Control, som är ett tekniskt konsultbolag som utvecklar elektronik, både själva hårdvaran och den inbyggda programvaran. Har en gedigen industribakgrund som rör produktutveckling från olika branscher, bland annat från kraft-, automations- och försvarsindustrin i Sverige. Har arbetat som konstruktör, projektledare, teknisk chef, VD, utvecklingschef, teknisk säljare och forskare så har en stor bredd och erfarenhet inom teknikområdet som berör inbyggda system.

HUR KAN JUST DU HJÄLPA SPÄNNANDE FÖRETAG?

Allmän teknisk rådgivning, rekrytering och upplärning, skriva kontrakt och offerter, hjälpa till med juridiska dokument, ansökningar (lån/finansiering) och förhandlingar är saker jag ser att jag kan hjälpa bolag med.


Då jag har en god allmän teknisk kompetens fungerar jag som en allmän rådgivare inom tekniska frågor och projekt. Jag har även stor vana av kontraktskrivning, läsa juridiska dokument och förhandlingar, så där kan jag vara behjälplig. Sen har jag har startat och drivit upp några bolag så jag är väl medveten om problemen och utmaningarna små växande bolag har och en sak som vi lyckats bra med är att rekrytera och lära upp folk, så även inom dessa områden kan jag bidra med råd och tips.


Är en så kallad brobyggare då jag har bakgrund både från industrin och akademin (som industridoktorand), så vill man ha hjälp med kontakter inom forskarvärlden kan jag vara behjälplig där med.

VAD I LIVET GÖR DIG RIKTIGT LYCKLIG?

Jag gillar problemlösning, så att kunna sy ihop en affär där vi hjälper en kund med ett problem samtidigt som det blir en bra affär för företaget gillar jag. En annan sak jag gillar är förhandlingar, dels själva förhandlingen, dels att kunna få till en uppgörelse som blir bra för alla parter och alla blir hyfsat nöjda med.

VAD UPPSKATTAR MÄNNISKOR som du jobbat med mest hos dig?

De jag arbetar nära med brukar beskriva mig som innovativ, driven, noggrann, ser affärsmöjligheter samt humoristisk.