GUSTAF OSCARSON

VEM ÄR AFFÄRSMANNEN GUSTAF?

Multientreprenör, investerare, författare, föreläsare och livsnjutare. Jag har själv varit med och startat sju bolag – bland annat Mitt Företag (en av Sveriges största mötesplatser för företagare), Academy of Excellence (som blev Sveriges största tillväxtprogram, sålt 2014), Brandson (gasellföretag, sålt 2016), Dream Valley (cool konferensanläggning på vår herrgård Johannisbergs Herrgård i Västerås) och ett gäng till.


Jag har skrivit åtta böcker om företagande (b la Mind Your Own Business och Driva Företag), och föreläser ofta i sammanhang där entreprenörer samlas. Idag lägger jag en stor del av min tid på investeringar, b la Ljusgårda, Akademin för ett rikare liv m fl. Dessutom lever jag mitt drömliv genom mitt projekt Livet på 500 dagar, där jag bockar av alla fantastiska upplevelser på min 100 to do-list.

HUR KAN JUST DU HJÄLPA SPÄNNANDE FÖRETAG?

Jag älskar att komma in i företag i tidigt skede och bidra till allt som inte är själva affärsidén. Jag brukar säga att ett företag är 20 % produkt, och 80 % struktur och team. Alla entreprenörer är bäst i världen på sin egen idé, men nästan alla behöver hjälp att bygga själva företaget. Och det tycker jag är väldigt roligt!


Jag har gjort det i flera egna bolag och som investerare i många andra. Dessutom var jag en av grundarna till vad som blev Sveriges största tillväxtprogram för företag som vill växa, där vi hjälpte över 700 entreprenörer att bygga företag med potential att växa. Därför blir nästan alltid min roll att bidra till att bygga bolagsgrunderna, och att dela med mig av mitt riktigt vassa nätverk. Och det jag kanske gillar allra mest – att se en möjlighet, och hitta strategierna och idéerna som gör den möjlig.

VAD I LIVET GÖR DIG RIKTIGT LYCKLIG?

Jag har tre nyckelbegrepp på min personliga visionboard. A life of greatness. A life of giving. A life of love. Så egentligen allt som hamnar under de kategorierna.

VAD UPPSKATTAR MÄNNISKOR som du jobbat med mest hos dig?

Att jag har lätt att ta beslut och vågar satsa. Och att jag vägrar följa invanda mönster, och hela tiden vill förändra saker till något bättre. Och att det går fort (men det uppskattar ju inte alla, såklart).