Mika Wikman

VEM ÄR AFFÄRSMANNEN Mika?

Jag driver nu Wappia som bygger webbtjänster och appar med den absolut senaste tekniken - ofta så ny att marknaden är ett halvår bort. Vi har både interna produkter och levererar till företagskunder. Tidigare drev jag Dooify, en mötesplats på nätet där människor kan byta tjänster sinsemellan med tid som valuta. Jag har utvecklat allt från små inbyggda system i vägverkets saltspridare till stora distribuerade system.

HUR KAN JUST DU HJÄLPA SPÄNNANDE FÖRETAG?

Som erfaren och allomfattande mjukvaruutvecklare och serieentreprenör har jag god grund som rådgivare inom teknologiska val för startups och mindre företag. Jag har flera gånger tagit en produkt hela vägen från idé till fulländning. Hur ser er strategi ut för att bygga en produkt som når marknaden så fort som möjligt och på ett kostnadseffektivt sätt?

VAD I LIVET GÖR DIG RIKTIGT LYCKLIG?

Äntligen en riktigt viktig fråga: Spendera tid i naturen, med människor som jag tycker om, bygga saker som kommer många människor till nytta samt nära, djupgående möten med människor. Och choklad förstås. Mycket choklad.

VAD UPPSKATTAR MÄNNISKOR som du jobbat med mest hos dig?

Att jag är noga och effektiv samtidigt som jag har lätt för att förstå hur alla delar i större system hänger ihop. Mina kunder uppskattar att jag verkligen bryr mig och tar ansvar för produktens framgång hela vägen in i mål.