praveen mayakar

VEM ÄR AFFÄRSMANNEN praveen?

Jag jobbar som teknisk ledare på ett tekniskt Next Gen företag, har en masterexamen från Lunds tekniska högskola och över 15 års erfarenhet av IC design, inbyggda system, neurala nätverk, PC applikationer och webbutveckling. Som entreprenör har jag under min tid i Indien haft företag som arbetat med datorförsäljning, headhunting och en B2B hemsida och under sin tid i Sverige har jag haft företag inom medicinsk teknik, catering och musik- och mediaproduktion. På senare tid har jag varit medgrundare, teknisk ledare och business coach för individer som äger nystartade företag. Jag har investerat i ett produktionsföretag och ett rekryteringsföretag i Bangalore, Indien.

HUR KAN JUST DU HJÄLPA SPÄNNANDE FÖRETAG?

Jag är en teknisk ledare med goda kunskaper inom systemdesign, hårdvaruutveckling, inbyggda system, mjukvaruutveckling samt mjukvaruarkitektur. Jag kan leda företag till att bygga och styra ett effektivt R/D team och utföra faserna från design till leverans. Vad gäller affärsutveckling kan jag hjälpa företag att ställa de rätta frågorna, guida från idé till verklighet och ge värde till företaget.

VAD I LIVET GÖR DIG RIKTIGT LYCKLIG?

Praveen älskar att vara i naturen och tycker om att skapa musik. Han tycker om improvisationsteater och att skriva. En av hans hobbys är filmskapande. Han tycker även om att resa, träffa människor och diskutera teknologi.

VAD UPPSKATTAR MÄNNISKOR som du jobbat med mest hos dig?

Jag är både kreativ och analytisk. Jag är positiv, intelligent, snabblärd, engagerad, innovativ, en god lyssnare och problemlösare. Jag ses som en väldigt fokuserad individ som inte slutar förrän jag uppnått mina mål. Jag har ett unikt sätt att närma sig saker och ting, allt från det mest vanliga och simpla till det mest komplicerade sättet. Jag är otroligt snabb vad gäller att bemästra specialiseringsområden som intresserar mig.